Red Berry Muffins

Happy (belated) New Year my fellow bakers!
I know it's been a while and I haven't been a very active bloger in the last few months, but I hope the first post of the year will be followed by many, many more! :-)
I tried this recipe for the first time just a few days ago and even though next time I will 'customize' it a lil bit, my belly was really pleased with the results, hehe. These muffins have a good fruity flavour and the sweet touch of orange goes excellent with red berries.

Haz click aquí para la receta en español!


Red Berry Muffins

Ingredients
(makes 12 muffins)
400g flour.
175g sugar.
1 tbsp baking powder.
orange grind.
1/2 tsp salt.
300ml yogurt.
2 eggs.
100g melted butter.
250g red berries.

Directions
Preheat oven to 200ºC (392 ºF). Grease a 12-muffin tin or line it with your paper liners. In a large bowl, mix flour, sugar, baking powder, orange grind and salt. In a separate bowl, mix yogurt, eggs and butter.
Make a hole in the centre of the dry ingredients mixture and pour in creamed mix. Do not over-mix muffin batter and fold in the berries. Fill muffin tins about 2/3 full.
Place into the oven and bake 30-35 minutes, until a toothpick comes out clean. let the muffins cool for a couple of minutes before moving to a wire rack.





Comments

  1. qué ricos tienen que estar, joe a mi no se me suben de esa manera :(

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  2. Paola: muchas gracias! A ver si puedo ayudarte con lo de la masa....Bueno, primero de todo hay que mezclar muy bien la levadura con la harina; algunas veces por querer ir rápido no he mezclado bien los ingredientes y luego la masa no sube bien. También puede ser porque no haya suficiente 'aire' en la masa (depende de cuánto batas). Otra causa suele ser el horno...cada horno es un mundo, el mío tiene la manía de calentar más por una zona que por otra y tengo que girar la bandeja para que se hornee todo bien. Enciende sólo la parte de abajo del horno, no pongas el gratinador a no ser que te lo especifiquen en la receta.

    Laura: muchas gracias guapa! :-) xoxox

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